top of page

Examen sportschutter RSC


Wij organiseren opnieuw een examen sportschutter.


Op 4 april 2020 zal het examen doorgaan hier in Raptor Shooting Club.


Even een woordje uitleg over het examen hoe we te werk gaan:Het verloop van de theoretische proef is als volgt: Elke deelnemer krijgt één vragenlijst met 15 vragen met drie of vier keuzemogelijkheden. Er worden geen punten afgetrokken voor foute of niet ingevulde vragen.

De deelnemer beschikt over 20 minuten om het examen af te leggen. Als je slaagt, nl. 60% hebt behaald, maakt de examinator een attest van slagen op volgens het model VL6. De niet-geslaagde kandidaat kan de theoretische proef 1x opnieuw afleggen tijdens de geldigheidsduur van zijn voorlopige sportschutterslicentie.  

Link naar vragenlijst met antwoorden ter voorbereiding van de theoretische proef: Voorbereiding op de schiet- en hanteringsproef.  


Online zelftest: klik hier


Voor het praktische gedeelte zullen de proeven voor zowel de categorie A, B, C en D worden afgenomen.  Er wordt geen rekening gehouden met de geschoten resultaten, de nadruk ligt er vooral op om te bewijzen dat je veilig met een wapen kunt omgaan.

  • Laden, ontladen en ontwapenen van het wapen

  • Schieten met het wapen

  • Beperkte demontage

  • Dragen, hanteren en gebruiken van een wapen in een schietstand

  • Gebruiken van de richtmiddelen

  • Beheersen van de schietrichting en de terugslag


 Voorbereiding voor het praktijk examen:


  • Vrijdag 13 maart 2020 vanaf 19 uur tot 21 uur.

  • Zaterdag 14 maart 2020 vanaf 10 uur tot 12 uur.


Alle deelnemers moeten aanwezig zijn op beide voorbereidingssessies, tenzij Jean uitdrukkelijk een afwijking hierop heeft toegestaan.


Voor de leden welke geen begeleiding hebben van Jean, kost de deelname aan de voorbereidende sessies en het examen 25 Euro.


Inschrijven kan bij evenementen (examen sportschutter). Zeker niet vergeten meebrengen: Lidkaart FROS en identiteitskaart

289 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page