Laders

Het ministerieel besluit van 20 september 2019 heeft een aantal bepalingen m.b.t. laders drastisch gewijzigd. Hieronder zijn een aantal bepalingen gevoegd welke voor jullie interessant zijn.  1. Laders van pistolen en revolvers (?) van meer dan 20 patronen worden afzonderlijk als een verboden wapen beschouwd

  2. Laders van halfautomatische karabijnen met centrale percussie van meer dan 10 patronen worden afzonderlijk als een verboden wapen beschouwdDit wil zeggen dat een wapen uitgerust met een verboden lader AFZONDERLIJK als een verboden wapen zal beschouwd worden. In dit geval zal niet enkel de vergunning van het betreffende wapen ingetrokken worden maar waarschijnlijk ook alle andere wapens, munitie en laders (ernstige inbreuk op de wapenwet).


UITZONDERINGEN


1. Laders van halfautomatische karabijnen met centrale percussie

a) Particulieren welke een lader van meer dan 10 patronen in zijn effectief bezit heeft verworven voor 13 juni 2017 (bewijslast bij de particulier). Hier is de lader beperkt tot 30 patronen.

b) Particulieren welke een lader van meer dan 10 patronen in zijn effectief bezit heeft verworven voor 26 september 2012 (bewijslast bij de particulier). Hier is er geen beperking van de ladercapaciteit.

2. Laders van pistolen en revolvers (?)

a) Laders met een grotere capaciteit dan 20 patronen die worden gebruikt in het kader van IPSC schieten op voorwaarde dat de lader, gemeten aan de achterzijde, kleiner is dan 171 mm (exclusieve discipline)

b) Particulieren welke een lader van meer dan 20 patronen in zijn effectief bezit heeft verworven voor 26 september 2012 (bewijslast bij de particulier). Hier is er geen beperking van de ladercapaciteit.


Opgelet, het is niet volledig duidelijk of de laders, via de uitzonderingsregel, ook mogen gebruikt worden op het wapen tijdens het schieten. Voorzichtigheidshalve zou ik dat niet doen, enkel en alleen het louter bezitten is toegelaten!

65 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

CONTACTGEGEVENS

Industriepark Noord 11

8730 Beernem

©2020  Raptor Shooting Club

OPENINGSUREN

dinsdag - donderdag : 18h00 tot 22h00

vrijdag : 14h30 tot 22h00

Begeleiding nieuwe schutters elke dinsdag van 18h00 - 21h00